Wat te doen bij kale plekken op je hoofd

Wat te doen bij kale plekken op je hoofd

29 november 2021 0 Door lkjh1235lkh14

Haaruitval komt vaker voor bij mensen, vooral wanneer men wat ouder wordt. De meest voorkomende oorzaak van kaal worden is een erfelijke oorzaak. Hoewel veel mensen er last van hebben, zorgt het toch vaak voor veel schaamte en ongemak. Wat kan je doen als je last hebt van kale plekken en haaruitval?

 

De beste kapsels voor kalende mannen

Een bepaald kapsel kan een hoop doen moet je look als je kalende plekken of inhammen hebt, maar nog niet helemaal kaal wilt. Probeer bijvoorbeeld een buzz cut. Hierbij millimeter je je haar met een tondeuse. Dit gaat prima met iedere gezichtsvorm, maar bedenk wel dat kleine littekens of deuken op je hoofd zichtbaarder worden. Een zijscheiding kan een goede optie zijn als je met beginnende kale plekjes worstelt. Hierbij creëer je veel volume en gebruik je een niet-vette mouse om je haar op zijn plek te houden. Een kalende kruin kan je dan weer goed verbergen door je haar naar achteren te dragen. Doe dit echter niet als je last hebt van inhammen, want die vallen hiermee juist extra op!

 

De beste kapsels voor kalende vrouwen

In reclames en films worden vrouwen meestal afgebeeld met een volle bos lang haar. In realiteit is echter niet iedere vrouw met zo’n volle bos gezegend. Als je last hebt van haaruitval, kan je door middel van het creëren van volume in je kapsel je haarbos toch wat voller laten lijken. Let op dat lang haar het soms dunner kan laten lijken dan dat het is. Over het algemeen zijn korte kapsels tot kapsels op schouderlengte een goede optie, omdat deze het meeste volume geven. Werken met laagjes geeft je haar daarnaast ook wat meer textuur.

 

Pruiken die net echt lijken

Tegenwoordig worden er de mooiste pruiken gemaakt, zowel voor mannen als voor vrouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld pruiken van echt haar die net echt lijken. Wel moet je hier goed voor zorgen om er zeker van te zijn dat je er lang plezier van hebt. Wil je voor een goedkopere optie gaan, dan koop je het beste een synthetische pruik.

 

Haartransplantatie als laatste redmiddel

Mocht je al een aantal opties hebben uitgeprobeerd, maar nog steeds niet tevreden zijn. Weet dat een haartransplantatie in Turkije ook een optie is. Laat je hierover wel goed informeren van tevoren. Wat moet zo’n haartransplantatie kosten? Houdt rekening met een kostenpost van tussen de 2.000 en 4.000 euro, maar dit is zeer afhankelijk van welke behandeling je krijgt.

 

Kortom, er bestaan tegenwoordig goede opties voor kalende koppen. Toch snappen we dat je er flink van baalt. Hopelijk heb je in dit artikel wat tips gevonden om ermee om te gaan!