Hoe kun je je kamer op een gezellige manier verlichten?

Hoe kun je je kamer op een gezellige manier verlichten?

29 november 2021 0 Door lkjh1235lkh14

Vele mensen hebben een lamp in hun kamer. Deze geeft meestal maar een soort licht. Dat is natuurlijk heel normaal, maar ook een beetje saai. Er zijn veel verschillende manieren om je kamer kleurrijk te verlichten met lampen. Wil je weten hoe?

Voordelen van lampen

Ten eerste geven lampen sfeer aan de ruimte. Heb je alleen kaarslicht krijg je een heel romantisch gevoel. Heb je heel fel licht, geef je heel erg een set idee. Het lijkt dan net alsof je midden in de opnames van een videoclip bent beland. Ook kun je gedempt licht gebruiken, hierdoor creëer je een rustig gevoel in de ruimte.

Ten tweede kun je lampen gebruiken om iets te kunnen zien. Je ogen zijn niet gemaakt om in het donker te kunnen kijken. Hiervoor heb je dus een lamp nodig. Dit kan gaan van een zaklamp tot een bouwlamp.

Ten derde kun je lampen gebruiken bij elke gelegenheid. Wil je een eigen bioscoop creëren? Doe dan juist geen lichten aan. Hierdoor wordt het scherm de enige lichtbron. Bij een horrorfilm maak je het dan ook nog eens een beetje spannend. Wil je ‘s avonds in alle rust een boek lezen? Kun je gewoon een gedempte lamp aanzetten. Wil je een spelletjes avond houden, kun je gewoon de grootste lichtbron of lamp die je hebt erop zetten. Zo kun je zelfs in het donker alles zien.

Een unieke verlichting

Om een unieke sfeer in je kamer te creëren kun je led strips gebruiken. Led strips is een lange slinger met allemaal lichtjes die naar verschillende kleuren kunnen springen. Het verspringen van de led strips doe je door middel van een afstandsbediening. Ook kun je de led strips van kleur tot kleur laten verspringen. Bovendien kan er een tijdsslot op de led strips zodat deze niet continu aanstaan.  Led strips kun je kopen in allemaal verschillende soorten, maten en kleuren. Er bestaan zelfs 5 meter lange led strips.

Ophangen van led strips

Led strips kun je niet zomaar aan de muur plakken. Je zult ze op een bepaalde manier moeten ophangen. Hiervoor hebben je een led profiel nodig. Een led profiel is een kleine plak die op de muur wordt bevestigd waarop de led strip wordt opgesloten. Door een led profiel kan de led strip niet zomaar vallen. Ook is een led profiel heel handig wanneer je een schuine muur hebt, zo weet je zelf dat je led strips blijven hangen en dat is erg prettig.