Zo geniet je volgend jaar optimaal van jouw tuin

Zo geniet je volgend jaar optimaal van jouw tuin

16 november 2021 0 Door lkjh1235lkh14

Met het regenachtige en koude winterweer herfstweer van de afgelopen tijd brengen we niet veel tijd buiten door. Vlug tussen de buien door naar de supermarkt en ook de auto wordt weer wat vaker gepakt. Ondanks dat het nog niet helemaal de tijd van het jaar is, is het helemaal niet vreemd om alvast weg te dromen bij de eerste zonnestralen van volgend jaar en het genieten van het buiten zijn. Ben jij een van de gelukkigen met een tuin of fijn balkon, dan wil je hier natuurlijk optimaal gebruik van kunnen maken. Vaak zijn we ons wel bewust van de inrichting en woonstijl binnen, maar hoe zit dat eigenlijk met onze buitenruimte? De tuin of het balkon wordt vaak niet meegenomen in de styling en dat is zonde. Tijd voor verandering dus met deze tips.

 

Verlichting

Verlichting is de basis van de sfeer, zowel binnen als buiten. Buitenverlichting verfraait je tuin, balkon of terras direct en zorgt voor sfeer het hele jaar door. Tegenwoordig is buitenverlichting enorm veelzijdig en vind je dus voor ieder hoekje wel een geschikte lamp. Het maken van een lichtplan is aan te raden, zodat je rekening kunt houden met de aansluiting. In het lichtplan maak je onderscheid tussen functionele verlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Dé tip is om voor draagbare buitenlampen te gaan. Geen gedoe met aansluiting en je kunt ze overal neerzetten of ophangen!

 

Tuinmeubelen

Ook tuinmeubelen zijn belangrijk. Hiermee kun je van de zomer lekker relaxen of juist lang tafelen met je vrienden na een gezellige barbecue. Tuinmeubelen kun je kiezen in verschillende materialen, zoals kunststof, hout, aluminium of metaal. Doe voordat je de tuinmeubelen aanschaft onderzoek naar de voor- en nadelen van iedere materiaalsoort. Heb je bijvoorbeeld geen ruimte om de meubelen in de winter binnen te zetten, ga dan liever niet voor aluminium tuinmeubelen. Ook is het leuk om eens voor iets anders te kiezen, zoals een fijne hangmat of een ultieme loungebank.

 

Accessoires

Heb je een grote tuin, dan is het aan te raden om deze op te delen in verschillende hoekjes met kronkelende paadjes. Voor meer diepte kun je het beste donkere ondergronden of achtergronden gebruiken, hierdoor steekt het groen mooi af. Verder mag je de aankleding groots aanpakken. Om met jouw tuin de show te stelen kun je kiezen voor een fontein of een houtgestookte hot tub. Met een Hottub kachel wordt het water opgewarmd en kun ook lekker relaxen als het buiten iets frisser is of in de avond afkoelt. Wedden dat jouw tuin de place to be is voor al je vrienden?