Dit moet je weten wanneer je een motor aanschaft: kostenplaatje

Dit moet je weten wanneer je een motor aanschaft: kostenplaatje

30 december 2021 0 Door lkjh1235lkh14

Het aanschaffen van een motor brengt vaak de aanname met zich mee dat het relatief goedkoper is dan het aanschaffen van een auto. Dat is niet gek, een motor is inderdaad vaak een stuk goedkoper dan een auto. Maar dat betekent niet dat het niet net zoveel geld kost. Bij een motor spelen er namelijk nog een hoop andere dingen mee in het kostenplaatje. In deze blog krijg je een wat helderder beeld van de kosten die je maakt met het aanschaffen van een motor.

Kleding

Wat het meeste onderschat wordt, is de aanschaf van de juiste kleding voor de motor. En dit is toch ook dat wat je het meeste zal beschermen, en daarom ook misschien wel het meeste waard. Je bent hier zeker een paar honderd euro voor kwijt, meer als je een goede kwaliteit koopt. Je weerbaarheid op de motor is groot en hierdoor is de bescherming die de kleding biedt ook je vangnet wanneer het misgaat. Goedkoop is hierdoor zeker niet de beste keuze, tenzij het natuurlijk ook hele goede kleding betreft.

Onderhoud

Een motor heeft net als een auto onderhoud nodig en vaak hangt dit af van de motor die je aanschaft. Dit kan je nieuw of tweedehands doen, niet één van de twee heeft perse meer kans op meer kosten wat betreft onderhoud, aangezien een nieuwe motor kuren kan krijgen net als dat een tweehandsmotor een beurt nodig heeft. Maar hier heb je wel invloed op wanneer je de motor gaat aanschaffen. Zorg dat je zeker weet dat alles in orde is, zeker bij een tweedehands. Kies bewust de manier waarop je iets aanschaft, bij een dealer heb je vaak meer recht op verzekering dan bij een particuliere verkoper.

Verzekering

Een verzekering is verplicht bij het aanschaffen van een motor maar het is ook belangrijk dat je je verdiept in het soort verzekering dat je afsluit. Dit heeft veel te maken met wat je met de motor gaat doen, hoeveel kilometers je van plan bent te maken. Uiteindelijk sluit je dus een verzekering af op basis van hoeveel risico je loopt en dit is niet iets om te onderschatten gezien het feit dat je gemiddeld al een stuk weerbaarder bent als motorrijder. Een goedkope motorverzekering kan je makkelijk online afsluiten. Direct motorverzekering afsluiten is het meest fijne, aangezien je dan ook meteen de weg op kan. Maar zorg wel dat de verkering genoeg risico dekt, anders kan het je alsnog flink wat geld kosten als er wat mis gaat.