De tuin klaar voor de lente

De tuin klaar voor de lente

19 november 2021 0 Door lkjh1235lkh14

We zitten midden in de herfst, de blaadjes van de bomen en alle flora maakt zich op voor de koude winter. In die winter hoeven we niet enorm veel aan de tuin te doen. Het tegenovergestelde is waar in de lente, dan barst alles van het leven. Het is een beetje alsof de natuur haar adem heeft ingehouden en dan weer vrij uit mag. Maar voor het zover is, kunnen we nu al wel het één en ander aan voorbereidingen doen, zodat ons tuintje straks op z’n allerbest is. Lees je mee?

Al het onkruid eruit

Onkruid vergaat niet, zeggen ze. En dat klopt wel een beetje want ook in de koude herfst woekert dit vaak lekker door. Zo kan het, zonder dat je dat direct door hebt, je hele tuin overnemen. Aangezien je niet veel voor je eigen plantjes hoeft te zorgen in deze tijd, kan je je goed richten op het verwijderen van onkruid zodat dit het zicht niet verpest en vooral jouw plantjes niet in de weg gaat zitten.

Andere verbouwingen

Wellicht zijn er nog andere veranderingen die jij wilt doorvoeren in jouw tuin? Nu is daar de tijd voor. Oke, je kan misschien niet meteen op je nieuwe loungeset plaatsnemen om te genieten van de zomerzon. Maar laten we eerlijk zijn, als we met die ideen gaan verbouwen, beginnen we meestal veel te laat. Neem deze kerstvakantie de tijd om de stenen in de tuin schoon te spuiten en die ouwe versleten tuinset te vervangen door een nieuw exemplaar. Zo ziet je tuin er ook in de wintermaanden fris uit.

Het nieuwe erin

Wellicht zijn er nog meer dingen die anders moeten, grotere projecten bijvoorbeeld. Wil jij nieuwe bomen plaatsen in je tuin of dode boompjes verwijderen? Begin daar dan nu mee. Nu dingen planten is minder gek dan je denkt. Er zijn namelijk een hoop plantjes die daar nu nog goed opgedijen omdat de grond nog een beetje warm is. Check dit wel vooraf voor je gaat planten, zo voorkom je teleustellingen.

Vergeet de schuur niet!

En als we dan toch bezig zijn, kunnen we op de dagen dat het te hard regent voor tuinwerk best de schuur induiken en daar de boel opruimen en organiseren.

Regel voor al dit tuin en opruimwerk een vuilcontainer zodat je meteen van de troep en het afval af bent. Ideaal om te huren want zo staat hij er niet blijvend maar is hij er wel als je hem nodig hebt. Een afval container huren kan bij afval.nl.