Bescherm je verzendingen met goed verpakkingsmateriaal

Bescherm je verzendingen met goed verpakkingsmateriaal

27 november 2021 0 Door lkjh1235lkh14

Als je een webshop of bedrijf hebt waarbij je veel goederen verzendt via post dan is het van groot belang dat je zending heel aankomt. Dus moet je ervoor zorgen dat je verzending goed is ingepakt en met de juiste beschermingsmaterialen en opvulling op de post wordt gedaan. Sinds jaar en dag is verpakkingsspecialist Vermeij expert op het gebied van verpakkingsmaterialen. In dit artikel worden een paar voorbeelden gegeven van materiaal en machines om je op weg te helpen met het verpakken van je orders.

 

Kies de juiste doos voor je verzending

Niet iedere doos is geschikt voor iedere verzending. Heb je bijvoorbeeld een zwaar voorwerp dat je op de post moet doen, dan heb je een stevigere doos nodig. Maar wist je dat er ook speciaal verpakkingsmateriaal bestaat voor bijvoorbeeld boeken? Ook handig: fixeerverpakkingen. Hiermee kan je zelf het karton om je product heen vouwen en de vulhoogte kiezen. Doordat de verpakking beter aansluit is er minder kans op beschadiging tijdens de verzending. Daarnaast bestaan er doosjes die precies door de brievenbus heen passen. Zo kan je besparen op pakketkosten. Wil je voor de feestdagen kerstpakketten gaan verzenden? Speciale geschenkverpakkingen zijn een goede optie hiervoor, vooral als ze bedrukt zijn met een leuk printje.

 

Maak je eigen luchtkussens met een luchtkussenmachine

Opvulmateriaal is essentieel voor het verzenden van (breekbare) bestellingen. Zo kan je bijvoorbeeld piepschuim gebruiken, maar houtsnippers of luchtkussentjes zijn goede alternatieven. Luchtkussens zijn bijzonder geschikt omdat ze licht zijn, en makkelijk zelf zijn te maken met een luchtkussenmachine. Een luchtkussenmachine is te gebruiken om je eigen opvulmateriaal te maken. Op een simpele manier blaas je hiermee plastic luchtkussenzakken op. Deze kan je vervolgens in je verzenddozen plaatsen om (breekbare) spullen te verzenden. Het grootste voordeel van het hebben van een luchtkussenmachine is dat je weinig opslagruimte nodig hebt tot aan het moment van gebruik. Ten tweede zijn de luchtkussens erg weinig gewicht heeft. Hierdoor blijven verzendkosten beperkt.

 

Automatisch dozen sluiten met tape

Natuurlijk kan je iedere doos met de hand dicht tapen, maar als je iedere dag veel orders moet verzenden is dit misschien niet zo handig. Gelukkig verkoopt verpakkingsspecialist Vermeij machines die dit taakje van je over kunnen nemen. Hiermee kan je het inpakproces drastisch versnellen. Deze machine sluit je dozen door middel van zelfklevende tape aan de onder- en bovenzijde van de dozen. Ideaal voor als je veel pakketten moet verzenden!

Kortom, verpakkingsspecialist Vermeij heeft een groot aantal oplossingen beschikbaar voor het verpakken van verzendingen. Neem eens een kijkje op de webshop om te zien wat er allemaal mogelijk is.